-
(Alireza kharaghani(Barabbas یک بروزرسانی ارسال کرد 5 سال, ماه 8 قبل
روحالقدس کیست
روحالقدس مهمترین عامل در حیات و بقای هستی و زندگی بشر، خصوصاً زندگی روحانی انسان میباشد. اما شاید شناخت ما از او، در مقایسه با اهمیت او بسیار بسیار کم باشد. از اینرو لازم است که شناخت صحیح و کاملی درباره این روح پاک الهی بدست آوریم و از این راه، اجازه بدهیم که او وجود ما را دگرگون کرده، اراده خدا را بطور کامل در زندگی ما تحقق بخشد.
روحالقدس فقط یک نیرو نیست
در مورد شخصیت روحالقدس ممکن است عقاید اشتباه و نادرستی وجود داشته باشد. مثلاً بعضی گمان میکنند که روحالقدس فقط نیرویی است فاقد شخصیت که از جانب خدا صادر میشود تا اراده او را عملی سازد. عدهای نیز تصور میکنند که روحالقدس فرشتهای است مقرب، نظیر جبرائیل یا میکائیل یا یکی از آنها. اما با مطالعه دقیق کتابمقدس میبینیم که روحالقدس صرفاً نیرویی بیجان و بیشخصیت نیست.
روحالقدس شخص است
بر اساس تعلیم صریح کتابمقدس، روحالقدس از شخصیت واقعی برخوردار است یعنی دارای درک و فکر و اراده میباشد. او سخن میگوید و ایمانداران را تعلیم میدهد. او هدایت میکند و شهادت میدهد. مسیح گفت که روحالقدس او را جلال میدهد. او باعث میشود که انسان متوجه گناهان خود شود. این ویژگیها را نمیتوان به یک نیروی مجهول و فاقد شخصیت نسبت داد، بلکه فقط متعلق به یک شخص هستند. ذیلاً به ذکر چند مورد از کتابمقدس اکتفا میکنیم که مشخص میکند که روحالقدس دارای شخصیت میباشد. در بخشهای بعدی همین مقاله، کلیه مواردِ قید شده، حاکی از همین امر خواهد بود.
روحالقدس صاحب اراده است. روحالقدس رسولان مسیح را در امر بشارت بر حسب اراده وصلاحدید خود هدایت میکرد (ر.ش. اعمال 16:6 و ۷؛ اول قرنتیان 12:11).
روحالقدس سخن میگوید و گفته او بهمنزله گفته خداست (ر.ش. عبرانیان 10:16 و ۱۷).
روحالقدس صاحب احساس است. انسان با گناهان و خطاهای خود، میتواند باعث رنجش او گردد (ر.ش. افسسیان 4:30).
انسانِ گمراه ممکن است سعی کند او را فریب دهد یا با اراده او مخالفت کند، درست به همان شکل که ممکن است بکوشد خدا را بفریبد (ر.ش. اعمال 5:3؛ ۷:۵۱).
انسان گمراه ممکن است به او کفر بگوید (ر.ش. متی ۱۲:۳۱). کفر بهروحالقدس تنها گناهی است که بخشوده نمیشود. علت آن را در بخشهای بعدی مقاله شرح خواهیم داد.
روحالقدس دارای الوهیت است
حال این سؤال پیش میآید که این شخصیت یعنی روحالقدس، کیست؟ او چه رابطهای با خدای پدر و با فرزند او دارد؟
در کتابمقدس، هر جا که سخن از روحالقدس به میان آمده است، صفاتی به او اطلاق شده که همان صفاتی است که خدا از آنها برخوردار میباشد و به این ترتیب او خدا معرفی شده است. ذیلاً نمونههایی از این امر را بهاختصار مورد اشاره قرار میدهیم.
در عهدجدید آیات بسیاری از عهدعتیق نقل قول شده است. گوینده این آیات در عهدعتیق خداست، در حالیکه در عهدجدید گوینده آنها روحالقدس معرفی شده است. همین امر نشان میدهد که عیسی مسیح و رسولان او، روحالقدس را خدا میدانستند.
هر کفری از انسان بخشوده میشود، جز کفر به روحالقدس (ر.ش. متی ۱۲:۳۱). این امر به قداست و مقام متعالی روحالقدس اشاره دارد، و نیز به حساسیت کار او در زندگی انسان.
روحالقدس آشکارا «خداوند» خوانده شده است (ر.ش. اول قرنتیان 3:18).
نام روحالقدس همردیف و همطراز نام پدر و نام پسر قرار دارد. این را در آیه معروف متی ۲۸:۱۹ مشاهده میکنیم: «پس رفته همه امتها را شاگرد سازید و ایشان را به اسم اب و ابن و روحالقدس تعمید دهید.» (نیز ر.ش. دوم قرنتیان 12:13).
روحالقدس بر همه چیز واقف است، حتی بر عمیقترین اسرار الهی (اول قرنتیان 2:10-11).
روحالقدس در مقام خدا در همه جا حضور دارد (مزمور ۱۳۹:۷).