رشد گرویدن به مسیحیت در میان پناهجویان ایرانی و افغان

image_pdfimage_print
رشد گرویدن به مسیحیت در میان پناهجویان ایرانی و افغان
رشد گرویدن به مسیحیت در میان پناهجویان ایرانی و افغان

افزایش تعداد ایرانیان و افغان‌هایی که به مسیحیت گرویده‌اند در اروپا چشمگیر است. در برخی محله‌های برلین جمعیت نوکیشان این دو کشور چنان زیاد شده که مراسم کلیسا به زبان‌های آلمانی و فارسی برگزار می‌شود.

از شمار مسلمان‌زادگان ایرانی و افغان که به مسیحیت گرویده‌اند اطلاع دقیقی در دست نیست. مطابق گزارش‌ها تعداد نوکیشانی که از این کشورها به اروپا، و از جمله به آلمان مهاجرت کرده‌اند، مدام رو به افزایش است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، نوکیشان چهره کلیسای محله “اشتگلیتس” برلین را کاملن دگرگون کرده‌اند و اکثریت کسانی که در مراسم عبادی روزهای یک‌شنبه شرکت می‌کنند ایرانی‌تبار و عده‌ای شهروند افغانستان هستند.

اغلب این افراد پناه‌جو هستند و تقاضای پناهندگی عده‌ای از آن‌ها پذیرفته شده است. افزایش مراجعه‌کنندگان، به این کلیسای محله اشتگلیتس امکان داده که از مدتی پیش به جایگاه یکی از مجموعه‌های مستقل “کلیسای لوتریانی – پروتستانی” ارتقاء پیدا کند.

اکثریت با نوکیشان ایرانی

گوتفرید مارتنز، کشیش کلیسای محله “اشتگلیتس” می‌گوید سابقه تبدیل شدن این مکان به “کلیسای پناه‌جویان” به سال ۲۰۰۸ باز می‌گردد.

به گفته‌ی مارتنز در این سال دو پناهنده نوکیش ایرانی از شهر لایپزیک به برلین آمدند و پس از مدتی آوازه این کلیسا “دهان به دهان” به دیگر پناه‌جویان رسید و به شمار مراجعه‌کنندگان افزوده شد.

او می‌افزاید در حال حاضر شمار پناه‌جویان نوکیش این کلیسا به ۵۰۰ نفر می‌رسد که سه‌چهارم آن‌ها ایرانی و یک چهارم افغان هستند. مارتنز گفته که ۳۵۰ نفر از این افراد را خودش غسل تعمید داده است. این مجموعه ۲۰۰ آلمانی روس‌تبار را نیز دربر می‌گیرد.

چند سال پیش نیز گزارش‌هایی از مسیحی شدن ده‌ها ایرانی در کلیسای “یاری خدا” در محله “نوی‌کلن” برلین منتشر شد. در این‌ گزارش آمده بود که شرکت‌کنندگان در مراسم روز یک‌شنبه این کلیسا دو برابر شده‌اند.‌

ایران، پنجمین کشور ناامن نوکیشان

خروج از دین اسلام ارتداد محسوب می‌شود و می‌تواند به عنوان “محاربه با خدا و فساد فی‌الارض” مجازات اعدام را در پی داشته باشد. نهاد مددرسانی مسیحی “درهای باز” ایران و افغانستان را جزو ده کشوری اعلام کرده که پیگرد مسیحیان در آن‌ها با شدت انجام می‌شود.

این نهاد ایران و افغانستان را در جایگاه پنجم و هفتم کشورهای جهان با بالاترین میزان پیگرد مسیحیان قرار داده و خاطر نشان می‌کند از سال ۲۰۰۱ جنبش “کلیساهای خانگی” در ایران به شدت رو به گسترش است.

بسیاری از نوکیشان ایرانی محله “اشتگلیتس” می‌گویند با این کلیساها در ارتباط بوده‌اند، اما غسل تعمید آن‌ها در برلین انجام شده است.

خبرگزاری آلمان به نقل از ساموئل، نوکیش ۴۴ ساله ایرانی، گزارش داد که مقام‌های امنیتی ایران او را به دلیل ارتباط با محافل مسیحی برای جاسوسی و خبرچینی تحت فشار قرار داده‌اند.

بنابر این گزارش اغلب نوکیشان در توضیح علت تغییر دین خود، اسلام را حامی خشونت و اجبار و مسیحیت را دین شادی، بخشش و رستگاری توصیف کرده‌اند.

خشونت اسلام‌گرایان علیه نوکیشان

برخلاف قوانین جاری در کشورهایی چون ایران و افغانستان، شورای مرکزی مسلمانان در آلمان با استناد به محترم شمردن آزادی عقیده در قانون اساسی این کشور، تغییر دین و حتا انتخاب بی‌دینی را به عنوان حق شهروندان به رسمیت می‌شناسد.

چنانکه کشیش کلیسای محله “اشتگلیتس” حکایت می‌کند، در اقامت‌گاه‌های پناهندگان از این رواداری خبری نیست و نوکیشان مسیحی با تهدید و خشونت اسلام‌گرایان افراطی روبرو هستند.

گرچه بسیاری از نوکیشان ایرانی و افغان پیش از ورود به کشورهای اروپایی تغییر دین داده‌اند و با محفل‌های خانگی مسیحی در ارتباط بوده‌اند، تردید درباره دریافت پناهندگی به عنوان انگیزه گرویدن آن‌ها به مسیحیت همواره مطرح است.

گوتفرید مارتنز این تردید را ناموجه می‌داند و می‌گوید بیش از ۹۰ درصد پناه‌جویان پس از دریافت اجازه اقامت در آلمان همچنان به کلیسایی که او اداره می‌کند وفادار مانده‌اند و در مراسم مذهبی و کارهای مددرسانی فعال هستند.

کلیسای پروتستان آلمان از سال‌ها پیش بدون توجه به سیاست‌های دولت از پناه‌جویانی که با خطر اخراج روبرو هستند حمایت می‌کند و به آن‌ها پناه می‌دهد. ادامه این سیاست با ناخشنودی شدید وزارت کشور روبروست.

منبع : محبت نیوز

About ASHNAIE

کسی‌که همهٔ این چیزها را تصدیق می‌كند، می‌گوید: «آری! من بزودی می‌آیم!» آمین! بیا ای عیسی، ای خداوند! فیض عیسی خداوند با همهٔ شما باد، آمین!

View all posts by ASHNAIE →

دیدگاهتان را بنویسید