رسم های رایج بین مسیحیان در برگزاری کریسمس هر ساله بیش از گذشته و با شوق فراوان در میان مسلمانان رایج می شود.
امسال بیش از گذشته کریسمس و حواشی آن برای رسانههای داخلی و شهروندان داغ بود. از مغازه و فروشگاههایی که فروشندگان لوازم ویژه کریسمس هستند و گردش اقتصادی تزئینات مرتبط با این روزها تا داغ شدن کسب و کار قنادیهای قدیمی ارامنه و عکسهای زیادی که در شبکههای اجتماعی، ایرانیان از درختان کریسمس خود به اشتراک گذاشته و یا با بابانوئل سلفیهای خاطره انگیز گرفته بودند.
در همین زمینه خبرگزاری ایسنا در گزارشی به واردات درخت کاج برای کریسمس به ایران پرداخت.
این گزارش با اشاره به برگزاری جشن کریسمس در کشورهای مختلف به سراغ مسیحیان اصفهان، در محله ارمنی نشین جلفا رفت و نوشت، «یکی از بارزترین نشانههای سال نو میلادی درختهای کاجی است که در ویترین تمام مغازهها، حال و هوای بازار اصفهان را به عید مسیحی پیوند می زند و جلفای در حال تعمیر را در شبهای نه چندان سرد زمستان پر رونق تر میکند».
اما این نشانه سبز عید مسیحیان که احتمال میرود برای نخستین بار حدود ۱۰۰۰ سال پیش در شمال اروپا مورد استفاده قرار گرفتهباشند، میان غیر ارمنیها خریداران بیشتری دارد به گفته یک وارد کننده تزیینات و درخت کریسمس که دوست ندارد نامش ذکر شود بیش از ۹۰ درصد از کسانی که درخت کریسمس خریداری میکنند مسیحی نیستند.
او گفته، «مسیحیها طبق رسوم یک بار درخت خریداری میکنند و بعد از چندین سال اگر درختشان مستهلک شود یا زوجی از خانواده جدا شوند درخت کریسمس جدید میخرند».
این وارد کننده درخت کریسمس به خبرنگار ایسنا، میگوید «در مجموع ۴ یا ۵ واردکننده اصلی درخت کریسمس در ایران وجود دارد که هر کدام نزدیک به ۸۰۰ تا یک هزار عدد درخت کریسمس وارد میکنند. بنابرین سالانه نزدیک به ۴ هزار درخت کریسمس بزرگ وارد ایران میشود. البته این کالا یک کالای لوکس به حساب میآید و مالیات گمرکی دو برابر دارد».
وی قیمت درختهای کریسمس یک متر و ۸۰ سانتی متری که سایز معمول بازار است را در خیابان میرزای شیرازی تهران بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان عنوان میکند و تصریح میکند: «البته درختهای کریسمس از ۶۰ سانتی متر شروع میشوند و تا ۳ متر هم در بازار وجود دارد. اما بالای ۲ متر و ۱۰ سانتی متر به علت مشکلات حمل و قیمت بالا وارد نمیشود».
به گفته او امروزه درختهای کریسمس مصنوعی هستند اما در کشورهای دیگر مزارع کاشت درخت کریسمس وجود دارد. به خاطر عدم وجود مزرعه درخت کریسمس در ایران سالهای گذشته برخی افراد درختان طبیعی جنگلها را میبریدند و در تهران به فروش میرساندند اما این اتفاق دیگر رخ نمیدهد.
به گزارش ایسنا، بیشتر درختانی که در بازار ایران به فروش میرند درختان مصنوعی است. درخت کریسمس مصنوعی برای نخستین بار در سده نوزدهم میلادی در آلمان اختراعشد. آلمانیها برای جلوگیری از جنگلزدایی که در حال رخدادن بود و با توجه به محبوبیت درخت کریسمس، نخستین درختان مصنوعی کریسمس را با استفاده از پرهای سبز رنگ غاز ساختند.
با این حال درختان کریسمس طبیعی نیز بر روی زمینهای غیر حاصلخیزی رشد میکنند که برای تولید سایر محصولات کشاورزی مناسب نیستند. درختانی که روی خاکهای حاصلخیز رشد میکنند، سالمتر و دارای کیفیت بهتر هستند. کشورهای ایالات متحده آمریکا، مکزیک و بخشهایی از کارائیب دارای بازارهای صادراتی درختان هستند. بازارهای صادراتی فعلی برای تولید درختان با کیفیت بهتر رقابت میکنند.
رسم مسیحیان در برگزاری جشن کریسمس هر سال بیش از گذشته بین مسلمانان رایج میشود از این رو واردات اقلام و کالاهای مربوط به آن هم اضافهتر میشود.