انواع دعا

image_pdfimage_print

ـ دعا و التماس (استغفار) (متی ۹/۳۸، ۲۶/۴۱)
ـ تقاضا (درخواست) (متی ۷/۷)
ـ دعای کمک (متی ۲۶/۵۳)
ـ شفاعت (دوم تموتاوس ۲/۱)
ـ شکر گزاری، ستایش و پرستش (فیلیپیان ۴/۶، اول تسالونیکیان ۵/۱۸)

محتوای دعا
دعای ربانی بهترین نمونه برای یادگیری دعاست. (متی ۶/ ۹-۱۳) این دعا با پرستش خدای پدر آغاز می شود (آیه ۹)، سپس پادشاهی و اراده خدا را طلب می کنیم (آیه ۱۰)، پس از آن نیازهای روزمره (آیه ۱۱). «قرضهای ما را ببخش»، به گناهان و اشتباهاتمان اعتراف می کنیم (آیه ۱۲)، سپس برای غلبه بر آزمایشات و شیطان از خدا یاری و هدایت می طلبیم (آیه ۱۳). در انتها دعا با پرستش و اعلام پادشاهی و قدرت و جلال به خدا، پایان می پذیرد (آیه ۱۳). کلمه “آمین” به نشانه تایید است، یعنی اینچنین بشود. دعای ربانی را به صورت سرود نیز به جای می آورند. کلیسای سنتی ، مراسم خود را با دعای ربانی آغاز و با آن نیز به پایان می رساند. تکرار دعای ربانی بدون ایمان و درک مفهوم، آن هیچ فایده ای برای شخص ندارد.

چگونه دعا کنیم؟
برای یادگیری دعای صحیح ابتدا باید با دعای نادرست آشنا شویم.
دعای نا درست:
۱) حرافی و تکرار در دعا (متی ۶/۷)، دعای مکرر یا تکرار مداوم نام خدا و یا نام های مختلف منسوب به خدا (خداوندا، عیسی جان، ای مسیح…) در حین دعا
۲) با هدف خودنمایی (متی ۶/۵)
۳) دعا با بی ایمانی (یعقوب ۱/ ۶ و ۷)
۴) با انگیزه های سودجویانه و نیات بد (یعقوب ۴/۳)
۵) با قلبی آکنده از قهر و عدم بخشش (مرقس ۱۱/۲۵)

الگوی صحیح دعا:
هر چیزی را به نام عیسی مسیح می طلبیم (یوحنا ۱۶/۲۳). این صرفاً یک روش بیان نیست، بلکه به مفهوم این است که ما به شایستگی و اقتدار آن نام، دعا می کنیم و مهر نام عیسی مسیح در زیر دعای ما زده شده است.
۱) با ایمان (متی ۲۱/۲۲، یعقوب ۵/۱۵، مرقس ۱۱/۲۳ و ۲۴) (بی ایمانی مانع بزرگی برای دریافت جواب دعاست.)
۲) با پرستش و شکرگزاری (یعقوب ۵/۱۷)
۳) با تمامی قلب و جدیت (یعقوب ۵/۱۷)
۴) با روزه مانند موسی (تثنیه ۹/۹، عزرا ۸/۲۱، دانیال ۹/۲)
۵) دعای متحد (متی ۱۸/۱۹)
۶) دعای شخصی (متی ۶/۶) (اوقات دعای شخصی برای یک ایماندار ضروری و مهم است و بدون وقت در دعای شخصی، دعای متحد از برکت برخوردار نخواهد بود.)
۷) با روح القدس (رومیان ۸/۲۶، افسسیان ۶/۱۸) (باید با هدایت روح دعا کنیم. بوی خوشبوی کندر تنها روی آتش به مشام می رسد، همانطور نیز دعای ما با آتش روح القدس همچون کندر خوشبو به مشام خدا می رسد. پولس رسول یادآور می شود که دعا به زبان های روح باعث بنا و برکت شخصی می شود (اول قرنتیان ۱۴/۴).)
۸) دعای مداوم و بی انقطاع (اول تسالونیکیان ۵/۱۷) (همانطور که به طور مداوم و بی انقطاع تنفس می کنیم، همانطور هم باید دعا کنیم (لوقا ۱۸/۱-۲).)
۹) دعا برای اشخاص دیگر، برای خادمین (افسسیان ۶/۱۸)، برای حاکمان و مسئولین کشورمان (اول تیموتائوس ۲/۲)

دعا در دو نوع شخصی و متحد انجام می شود و داشتن هر دو نوع، برای یک ایماندار ضروری است. دعا هر چیزی را تغییر داده، دگرگون می سازد. حین دعا همواره بیاد داشته باشیم که خدا پدر ما و دوستمان دارد و دعاهای ما را اجابت می کند.

منبع:مسیح راه نجا ت

اشتراک گذاری :

About امید محمدیه

آسمان وزمین زايل خواهد شد اما سخنان من هرگز زوال نخواهدپذیرفت. متی 33 -35

View all posts by امید محمدیه →

دیدگاهتان را بنویسید