قسمت سوم، اعتقادات مورمونها
مورمون ها کتاب مورمون را برتر و کاملتر از کتابمقدس میدانند. یکی از رهبران مورمونها به نام بروس مککانکی (Bruce McConkie) در کتابِ “اعتقادات مورمون” در این زمینه این طور نوشته که ما ترجمۀ آن را دقیقاً ارائه میدهیم: “تقریباً تمام اعتقادات انجیل در کتاب مورمون تعلیم داده شده، اما با روشنی و کمالی بسیار برتر از آنچه در کتابمقدس مکشوف شده است. هر کس که تعالیم این دو کتاب را در زمینههایی نظیر کفاره، نقشۀ نجات، تجمع قوم اسرائیل، تعمید، عطایای روح، معجزات، مکاشفه، ایمان، نیکوکاری یا صدها موضوع دیگر، در دو ستون موازی در کنار هم قرار دهد، با شواهدی قاطع، به برتری تعالیم مورمون پی خواهد برد.”.
به این ترتیب، میبینیم که مورمونها کتاب خود را بالاتر از کتابمقدس میدانند. اما مسأله به همین جا ختم نمیشود. در کتاب “اصول اعتقاداتِ” مورمونها چنین آمده: “ما ایمان داریم که کتابمقدس، تا آنجا که درست ترجمه شده باشد، کلام خداست.”. اما وقتی منظورشان را جویا میشوید، میگویند که در طول قرون و اعصار، بخشهای مهمی از کتابمقدس از میان رفته، و آن چیزی هم که باقی مانده، در اثر اشتباهات نسخهبرداری، مورد تحریف قرار گرفته است. بعضی از ایشان نیز تا جایی پیش رفتهاند که میگویند در کتابمقدس، حتی یک آیه هم از گزند تحریف در امان نمانده است. رابرت متیوز (Robert Matthews)، یکی از استادهای دانشگاه مورمونها، معتقد است که این تحریفها در همان قرن اول صورت گرفته، یعنی زمانی که رسولانِ مسیح هنوز زنده بودند. همین شخص بر این باور است که این بخشها که از میان رفته یا تحریف گردیدهاند، در کتاب مورمون بهصورت اولیۀ خود برگردانده شدهاند.
در زمینۀ از میان رفتنِ بخشهایی از کتابمقدس، مورمونها به کتاب یوشع، فصل دهم، آیۀ ۱۳ اشاره میکنند که چنین میفرماید: “پس آفتاب ایستاد و ماه توقف نمود تا قوم از دشمنان خود انتقام گرفتند. مگر این در کتاب یاشِر مکتوب نیست . . .؟”. مشابهِ همین اشاره به کتاب یاشر در کتاب دوم سموئیل ۱:۱۸ نیز صورت گرفته است. همچنین در انجیل لوقا ۱:۱-۴ آمده که بسیاری دست به نگارش زندگی و تعالیم مسیح زدهاند. مورمونها میپرسند که کتاب یاشر کجاست. چرا امروز در دسترس نیست؟ پس ادعا میکنند که این کتابها مفقود شده است. در پاسخ به این ادعاها، باید گفت که اگر در کتابمقدس به کتابی اشاره میشود، منظور این نیست که آن کتاب حتماً الهامی و از سوی خدا بوده است. فقط آن کتابهایی جزو کتابمقدس بهشمار آمدهاند که در الهامی بودنشان تردیدی وجود نداشت.
این مطلب ادامه دارد.
منبع: رادیو مژده