آیا کتاب مقدس تحریف، تعویض، ویرایش، بازنگری، یا دستکاری شده است؟

image_pdfimage_print
آیا کتاب مقدس تحریف، تعویض، ویرایش، بازنگری، یا دستکاری شده است؟
آیا کتاب مقدس تحریف، تعویض، ویرایش، بازنگری، یا دستکاری شده است؟
کتاب های عهد قدیم حدوداً بین سالهای ۱۴۰۰ تا ۴۰۰ پیش از میلاد نوشته شدند. کتاب های عهد جدید تقریباً از ۴۰ میلادی تا ۹۰ میلادی نوشته شده اند. بنابراین، از زمانی که یکی از کتاب های نوشته شده بین ۱۹۰۰ تا ۳۴۰۰ سال گذشته است. در زمان حاضر نسخه های اصلی گم شده اند. به احتمال زیاد این نسخ از بین رفته اند. همچنین در طول این مدت، کتاب های کتاب مقدس بارها کپی برداری شده اند. کپی های متعددی از خود کپی ها صورت گرفته است. با توجه به این موضوع، آیا هنوز می توانیم به کتاب مقدس اعتماد کنیم؟

وقتی خدا در ابتدا به افراد الهام کرد که کلامش را بنویسند، آن کلام، از زبان خدا جاری شده بود و بدون خطا بود (دوم تیموتائوس فصل ۳ آیه های ۱۶ تا ۱۷؛ یوحنا فصل ۱۷ آیه ۱۷). این الهام از طرف خدا یکبار برای نوشتن نسخه اصلی صورت گرفته و برای نسخه های کپی تکرار نشده است. هرچند که کپی کنندگان کتاب مقدس بسیار با وسواس و باریک بینی این کار را انجام داده اند اما باز هم باید گفت که هیچ کسی کامل نیست. در نتیجه تفاوتهای جزیی در رونوشتهای متعدد کتاب ها دیده می شود. اگر تمام هزاران نسخ خطی یونانی و عبری موجود را نگاه کنیم، خواهیم دید که دو نسخه ی کاملاً عین هم وجود ندارند تا زمانی که صنعت چاپ در قرن شانزده میلادی اختراع شد.

به هر حال، هر محقق بی طرفی قبول دارد که کتاب مقدس به طور قابل ملاحظه ای در طول قرون متمادی به خوبی نگهداری شده است. رونوشتهای کتاب مقدس مربوط به قرن ۱۴ میلادی در محتوایشان تقریباً با رونوشتهای قرن سوم میلادی یکسان هستند. هنگامی که طومارهای دریای مرده کشف شد، محققین وقتی دیدند که چقدر این طومارها با دیگر رونوشتهای قدیمی عهد قدیم مشابه هستند، با وجود اینکه طومارهای دریای مرده صدها سال قدیمی تر از هر نوع نسخه کشف شده قبلی هستند، بسیار شگفت زده شدند. حتی بسیاری از شَک گرایان سرسخت و منتقدان کتاب مقدس می پذیرند که کتاب مقدس در طول تاریخ از هر سند قدیمی دیگری، بسیار صحیح تر منتقل شده است.

مطلقاً هیچ مدرکی دال بر این وجود ندارد که کتاب مقدس بازنگری، ویرایش و یا به طور سیستماتیک دستکاری شده باشد. با توجه به ظرافت نسخه های خطی کتاب مقدس، هر نوع تلاشی برای تحریف کلام خدا به سادگی قابل تشخیص است. هیچ نظریه مهمی در کتاب مقدس یافت نمی شود که به خاطر تفاوتهای جزئی موجود بین نسخه های متفاوت مورد تردید قرار گیرد.

باز این سوال مطرح می شود که آیا می توانیم به کتاب مقدس اعتماد کنیم؟ مطلقاً بله! علی رغم کوتاهی های غیر عمدی و یورشهای عمدی انسانها، خدا از کلامش محافظت می کند. ما می توانیم حداکثر اطمینان را داشته باشیم که کتاب مقدسی که امروز در دست ما قرار دارد همان کتاب مقدسی است که در ابتدا نوشته شده است. کتاب مقدس کلام خداست و ما می توانیم به آن اعتماد کنیم (دوم تیموتائوس فصل ۳ آیه ۱۶؛ متی فصل ۵ آیه ۱۸).

منبع: www.gotquestions.org

About ASHNAIE

کسی‌که همهٔ این چیزها را تصدیق می‌كند، می‌گوید: «آری! من بزودی می‌آیم!» آمین! بیا ای عیسی، ای خداوند! فیض عیسی خداوند با همهٔ شما باد، آمین!

View all posts by ASHNAIE →

دیدگاهتان را بنویسید