باستان شناسان می گویند بقایای این اردوگاه نظامی ظاهرن مربوط به پایگاه نظامی نیروهای کمبوجیه، دومین شاه سلسله هخامنشی می شود.
سایت باستانشناسی تل کیسون
«محبت نیوز»- باستان شناسان توانستند یک پایگاه نظامی متعلق به دوران ایران باستان را در شمال اسرائیل در نزدیکی شهر عکا کشف کنند.
قدمت این پایگاه به حدود ۲۵۰۰ سال پیش و دوران حکمرانی هخامنشیان بر ایران زمین برمیگردد.
به نوشته روزنامه هاآرتص، گمان میرود این پایگاه نظامی که در سایت باستان شناسی «تل کیسون» قرار دارد، متعلق به نظامیان ارتش کمبوجیه، بزرگترین پسر کوروش کبیر باشد و در جریان حملات ایرانیان به مصر باستان در سالهای ۵۲۰ قبل از میلاد ساخته شده باشد.
بر اساس مطالعات انجام شده، احتمالن کمبوجیه در این پایگاه ارتش خود را جمع و سپس از این منطقه به سرزمینهای تحت قلمرو پادشاهان نیل حمله کرده است.
حفاریهای این منطقه تحت نظارت تیمی از پژوهشگران دانشگاه شیکاگو و در دو مرحله انجام شد؛ مرحله اول حفاریها به سال ۲۰۱۶ میلادی برمیگردد و مرحله دوم آن نیز در سال ۲۰۱۸ انجام شده است.
پادشاهی هخامنشی در سالهای ۵۸۰ قبل از میلاد توسط کوروش کبیر و پس از غلبۀ او بر مادها، لیدیها و کلدانیها بنیان گذاشته شد. کمبوجیه پسر ارشد او نیز رویای پدر و حکمرانی بر کل منطقه را در سر داشت.
بر اساس یافتههای باستان شناسی، به دلیل استراتژیک بودن این منطقه، حتی پس از حمله به مصر نیز ایرانیان بطور گسترده از این پایگاه استفاده کرده و علاوه بر استفاده نظامی، آن را به یک مرکز بزرگ فعالیتهای اداری تبدیل کرده بودند.
پروفسور گونار لمن استاد دانشگاه بن گوریون و مدیر سایت باستانشناسی تل کیسون نیز میگوید ایرانیان قصد ساماندهی حمله و فتح مصر را داشتند که میخواستند با بنای این اردوگاه در اسرائیل به آن دست پیدا کنند.
باستان شناسان توانستهاند در این پایگاه اشیائی مانند شیشههای سرامیکی و ظرفهای سفالین پخت و پز نیز پیدا کنند. آنها میگویند که کشفیاتشان در این منطقه دربارۀ ارتش کمبوجیه با اطلاعاتی که در منابع باستانی از جمله تاریخ هرودت آمده، همخوانی دارد.