نظر به این که قوم ها و کشورهای همسایه اسرائیل در روزگار عهد عتیق و عهد جدید بت پرست بوده اند، اشاره هایی به بت ها و بت پرستی شده است، اما هیچ گونه توضیح یا پیشگویی درباره ادیان اسلام و زرتشت نشده است. در دوران عهد عتیق، زمانی که قوم اسرائیل در تبعید به سر می برد، دین زرتشت در امپراطوری پارس فعال بود.
با این توصیف، کتاب مقدس به این دین اشاره ای نکرده است. یگانه دلیل آن، تفاوت الهیات دین زرتشت با مسیحیت و دین یهود است. آنچه پیشگویی شده درباره ظهور مسیح و وقایع مربوط به او می باشد. هم چنین برخی از پیشگویی ها درباره آینده قوم اسرائیل در طول اعصار و ظهور و سقوط قوم ها و امپراطوری های دوران عهد عتیق است.
گاهی مسلمانان ادعا می کنند که کتاب مقدس درباره اسلام پیشگویی کرده است. واقعیت این است که از دیدگاه مسلمانان کتاب مقدس تحریف شده، علی رغم این ادعا، مسلمانان برای تایید ادعای شان و توجیه نظرات شان به آیات کتاب مقدس رجوع می کنند.
جالب است بدانیم اگر متون گزینشی مسلمانان در راستای توجیه تعالیم شان باشد، معتبر به شمار می آید و اگر نتوانند آن ها را در خدمت نظرات خود به کار گیرند، آن را تحریف شده و نامعتبر می نامند. مثلا یکی از متن هایی “معتبر” گفتگوی ابراهیم با خداوند است.
وقتی ابراهیم از خداوند درخواست کرد که کاش اسماعیل در حضور تو زیست کند (پیدایش فصل ۱۷ آیه ۱۸)، خدا در جواب او با تاکید فرمود:”در خصوص اسماعیل، تو را اجابت فرمودم. اینک او را برکت داده، امتی عظیم از اسماعیل به وجود می آورم” (فصل ۱۷ آیه ۲۰). از دیدگاه مسلمانان این آیه اشاره به دین اسلام است، در حالی که به آیه بعدی توجهی نشان نمی دهند. خداوند ادامه می دهد:”اما عهد خود را با اسحاق استوار خواهم ساخت” (آیه ۲۱).
به تایید مسلمانان، پیامبر اسلام از نسل اسماعیل است، در حالی که تمامی یهودیان از جمله انبیای عهد عتیق از نسل اسحاق هستند. حتی قرآن هم اذعان دارد که سلسله نبوت از اسحاق می آید:”و ما اسحاق و یعقوب را به او عطا کردیم و در خانه اش مقام نبوت را و کتاب آسمانی را برقرار کردیم” (سوره عنکبوت آیه ۲۷). هم چنین در سوره صافات آیات ۱۱۲- ۱۱۳ اسحاق به عنوان پیامبر انتخاب شد و نه اسماعیل. به عبارت دیگر، قرآن وعده الهی را با اسحاق شروع می کند و نه اسماعیل.
اما مسلمانان شیعه می گویند که در آیه ۲۰ اشاره به دوازده امیر شده که از نسل اسماعیل به وجود می آیند و این پیشگویی اشاره ای است به امامان.
ابتدا باید توجه داشت در این آیه فقط به ذکر عبارت “دوازده امیر” بسنده شده و نه اسامی آنان.
نکته دوم، واژه اسلام یا عبارت “دین اسلام” در این آیه وجود ندارد.
نکته سوم، در پیدایش فصل ۲۵ آیات ۱۲- ۱۸ نام های دوازده فرزند اسماعیل و مناطقی را که برای سکونت انتخاب کرده اند، ذکر شده. مسلمانان این بخش را کاملا نادیده می گیرند.
نکته چهارم. حداقل ۸۰ درصد مسلمانان جهان، شیعه نیستند و تفسیر ۱۲ امیر را به عنوان امامان نمی پذیرند.
کلی گویی کلید موفقیت نیست.
نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ