آیا باستان شناسی فتح معجزه آسای شهر اریحا را تایید کرده است؟ (یوشع فصل ششم)

image_pdfimage_print
آیا باستان شناسی فتح معجزه آسای شهر اریحا را تایید کرده است؟ (یوشع فصل ششم)
آیا باستان شناسی فتح معجزه آسای شهر اریحا را تایید کرده است؟ (یوشع فصل ششم)

در کتاب یوشع فصل ششم اشغال و نابودی شهر اریحا را شرح داده شده است. اگر این ادعا درست باشد، به نظر می رسد حفاری های باستان شناسی نوین، مدرک باور نکردنی از این رویداد تاریخی در اختیار دارد. با این وجود، آیا این تحقیقات ثابت کرده که روایت یوشع نادرست است؟

سال های زیادی این عقیده در میان منتقدان رایج و متداول بود که شهری به نام اریحا در روزگار یوشع وجود نداشته است. اما تحقیقات اولیه باستان شناس معروف انگلیسی کاتلین کنیون، موجودیت شهر اریحا و نابودی غیر منتظره آن را تایید کرد.

بررسی های مجدد از این یافته های اولیه در دوران معاصر و مشاهده دقیق تر به شواهد کنونی، حاکی از آن است که نه تنها موجودیت شهر با زمان رویداد کتاب مقدسی توافق دارد، بلکه با شرح کتاب مقدس از ویرانی دیوارهای شهر مطابقت می کند.

در یک مقاله پژوهشی در مجله “نقد باستان شناسی کتاب مقدس” (مارچ/آپریل ۱۹۹۰)، برایان وود استاد مهمان بخش مطالعات خاور نزدیک در دانشگاه تورنتو، سندی را ارائه داد که نشان می دهد گزارش کتاب مقدس کاملا درست است. نتایج جزئیات تحقیقات او بدین شرح است:

یک. شهری که قبلا در این محل قرار داشته حصار مستحکمی داشت که با گزارش کتاب مقدس در کتاب یوشع مطابقت دارد (فصل دوم آیات پنجم، هفتم و پانزدهم هم چنین فصل ششم آیات پنجم و بیستم).

دو. خرابه های شهر این نکته را اثبات می کنند که شهر بعد از دوران برداشت محصول در فصل بهار، مطابق گزارش کتاب یوشع، مورد حمله قرار گرفت (یوشع فصل دوم آیه ششم، فصل سوم آیه پانزدهم، فصل پنجم آیه دهم).

سه. مطابق گزارش کتاب یوشع، به علت حمله نظامی، ساکنان شهر فرصتی برای فرار و بردن مواد غذایی نداشتند (یوشع فصل ششم آیه اول).

چهار. محاصره شهر کوتاه بود و حمله نظامی این اجازه را نداد تا مواد غذایی که در شهر انبار شده بود، مصرف شود (هفت روز محاصره شهر طول کشید: یوشع فصل ششم آیه پانزدهم).

پنج. دیوارها آن چنان ویران شدند که حمله نظامی به داخل شهر امکان پذیر شد (یوشع فصل ششم آیه بیستم).

شش. قوای نظامی شهر را غارت نکرد(یوشع فصل ششم آیات هفدهم و هجدهم).

هفت. بعد از ویرانی دیوارها، شهر به آتش کشیده شد (یوشع فصل ششم آیه بیست و چهارم).

نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ

اشتراک گذاری :

About آشنایی با مسیحیت

کسی‌که همهٔ این چیزها را تصدیق می‌كند، می‌گوید: «آری! من بزودی می‌آیم!» آمین! بیا ای عیسی، ای خداوند! فیض عیسی خداوند با همهٔ شما باد، آمین!

View all posts by آشنایی با مسیحیت →

دیدگاهتان را بنویسید