قصر هیرودیس، مکانی که یحیی تعمید دهنده شهید شد

image_pdfimage_print
قصر هیرودیس، مکانی که یحیی تعمید دهنده شهید شد
قصر هیرودیس، مکانی که یحیی تعمید دهنده شهید شد

اناجیل (متی فصل ۱۴ آیات ۱- ۱۰، مرقس فصل ۶ آیات ۱۴- ۲۹، لوقا فصل ۹ آیات ۷- ۹) گزارش می دهند که هیرودیس آنتیپاس (یکی از پسران هیرودیس کبیر) به اصرار همسرش “هیرودیا” که قبلا زن برادر ناتنی او “فلیپ” بود، یحیی تعمید دهنده را دستگیر کرد و در زندان به زنجیر کشید. علت دستگیری آن بود که یحیی گفته بود که ازدواج آنتیپاس با زن برادرش خطاست. آنتیپاس قصد داشت یحیی را بکشد، ولی از شورش مردم می ترسید.
تا این که در جشن تولد آنتیپاس، دختر هیرودیا رقصید. آنتیپاس به شدت تحت تاثیر رقص دختر قرار گرفت، به طوری که قسم خورد که هرچه بخواهد برایش انجام دهد.
دختر هیرودیا نیز به توصیه مادرش، درخواست کرد که سر یحیی تعمید دهنده در یک سینی به او داده شود.
یوسفوس (مورخ معروف یهودی) که در قرن اول میلادی می زیست، در کتاب “دوران باستانی یهود” نوشت:”یحیی ملقب به تعمید دهنده، مرد نیکویی بود. او یهودیان را تشویق به توبه می کرد. هیرودیس آنتیپاس که از نفوذ یحیی بر مردم می هراسید، او را روانه زندان نمود. این زندان در قصر او بود. در همان جا یحیی اعدام گردید”.
بنابراین یوسفوس تایید می کند که یحیی در قصر هیرودیس آنتیپاس به قتل رسید. باستان شناسان قصر هیرودیس آنتیپاس را شناسایی کردند. قلعه ای ویران و بسیار بزرگ در بالای بلندترین تپه در ۱۲ کیلومتری جنوب اورشلیم وجود دارد. این قلعه در واقع یک کاخ است که بر روی تپه ای مخروطی شکل بین سال های ۱۵- ۲۳ میلادی توسط هیرودیس کبیر ساخته شده است.
شمال کاخ را سالن ها، حیاط و استخر شنای سرپوشیده مجللی تشکیل می داد و باغ باشکوهی در پایین تپه قرار داشت. امروزه از آن شکوه و عظمت، آثار کمی به جا مانده است. از بالای تپه، منظره دریای مرده مشاهده می شود.
باستان شناسان در زیرزمین این کاخ مخروبه، سیاهچال هایی را کشف کرده اند. این مکان باید همان جایی باشد که یحیی زندانی بود. اما در این کاخ فقط یک سالن بزرگ مجلل مخصوص پذیرایی از مهمانان وجود دارد. بی شک این همان سالنی است که دختر هیرودیا رقصید.

نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ

اشتراک گذاری :

About آشنایی با مسیحیت

کسی‌که همهٔ این چیزها را تصدیق می‌كند، می‌گوید: «آری! من بزودی می‌آیم!» آمین! بیا ای عیسی، ای خداوند! فیض عیسی خداوند با همهٔ شما باد، آمین!

View all posts by آشنایی با مسیحیت →

دیدگاهتان را بنویسید