در ۲۴ دسامبر ۱۹۹۴ تایمز لندن گزارش داد که نسخه اصلی انجیل متی متعلق به قرن اول میلادی در دانشگاه آکسفورد کشف شد!
این خبر توسط “کارسن پیتر تید” محقق برجسته دانشگاه آکسفورد اعلان شد. او به خبرنگاران گفت:” یک قطعه پاپیروس در کتابخانه دانشگاه آکسفورد پیدا شده است که با بررسی های دقیق متوجه شدیم که این پاپیروس بخشی از انجیل متی می باشد و متعلق به اواسط قرن اول میلادی است”.
کشیش انگلیسی به نام چارلز هولیت در سال ۱۹۰۱ در شهر لاکسر (واقع در جنوب مصر) این پاپیروس را از بازار عتیقه فروش ها خرید و همان سال آن را به دانشگاه آکسفورد اهداء کرد. این نسخه فقط شامل فصل ۲۶ از انجیل متی است (این فصل گزارشی است از تدهین عیسی با عطری گرانبها، شام آخر مسیح با شاگردانش، دستگیری و محاکمه او). نسخه مذکور نمی توانست از یک طومار باشد، زیرا در دو سوی پاپیروس، آیه ها نوشته شده اند.
این پاپیروس در کنار انگشتر اسکار وایلد (نویسنده ایرلندی ۱۸۵۴- ۱۹۰۰) و پروانه های خشک شده به مدت حدود یک قرن قرار گرفت. در طول آن مدت تصور می شد که این نسخه متعلق به قرن دوم یا سوم میلادی است. اما با بررسی مجدد قدمت پاپیروس، کارسن متوجه شد که این نسخه به دهه ۶۰ میلادی تعلق دارد. زمانی که حدود سی سال از مصلوب شدن مسیح می گذشت و شاهدان هم چنان زنده بودند.
این نسخه در متن و محتوا هیچ گونه تفاوت و تناقضی با فصل ۲۶ انجیل متی ندارد. کارسن خاطر نشان کرد:”این نسخه شاهدی از قرن اول میلادی و اوایل مسیحیت است”. کارسن کتابی تحت عنوان “شاهد مسیح” درباره کشف و بررسی این نسخه منتشر کرده است.
نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ