هنگامی که یوحنا “مکاشفه” را دریافت کرد، “در روح” بود (مکاشفه فصل ۱ آیه ۱۰). مقصود او چه بود؟
یوحنا برای مشاهده رویا، تحت تسلط روح القدس (روح خدا) قرار گرفت. پولس نوشت:”اگر روح خدا در وجود کسی ساکن نباشد، او اصلا مسیحی نیست” (رومیان فصل ۸ آیه ۹).
به عبارت دیگر، مسیحی واقعی کسی است که روح خدا در او ساکن باشد. روح القدس کمک می کند تا در مشکلات روزانه شما را یاری کند و می توانید دستورات الهی را با قوت روح القدس انجام دهید و هم چنین خدا را خدمت کنید. در واقع با روح القدس قسمتی از نقشه خدا برای بنای کلیسا خواهید شد.
وقتی از قلمرو گناه نجات می یابید، روح القدس در شما ساکن می شود و همان طور که ذکر شد روح خدا در امور مختلف به شما یاری و کمک خواهد کرد. بنابراین یک ایماندر مسیحی می داند که مقصود و منظور یوحنا از “در روح شدم” چیست. وقتی روح القدس در ایماندار مسیحی ساکن است، آن شخص هرگز تحت تسلط شریر و روح های فرشتگان که پیرو شیطان هستند (دیوها) قرار نمی گیرد.
هنگامی که روح القدس، یوحنا را فرا گرفت، او از هوشیاری عمیق روحانی برخوردار گردید. در این وضعیت او قادر بود تا مکاشفات الهی را دریافت کند. خدا زمانی خود را بر ایمانداران ظاهر می سازد که در روح باشند.
با این توصیف، برخی از مفسران معتقدند که خداوند، یوحنا را از نظر روحانی در بر گرفت و او را به عالم ابدیت برد تا وقایع آینده را مشاهده کند.
پولس نیز چنین تجربه ای داشت:”چهارده سال پیش به آسمان برده شدم. از من نپرسید که جسمم به آن جا رفت یا روحم. خود نیز نمی دانم. فقط خدا می داند. به هر حال خود را در بهشت دیدم. در آن جا چیزهای حیرت انگیز و غیر قابل وصف شنیدم” (دوم قرنتیان فصل ۱۲ آیات ۱- ۴). لوقا شرح می دهد که پطرس به هنگام دعا، رویا دید (اعمال رسولان فصل ۱۰ آیات ۹- ۱۶).
با بررسی کتاب مکاشفه درمی یابیم که یوحنا چهار بار می گوید که “روح خدا مرا فرو گرفت”:
یک. ابتدا در جزیره پطمس (محل تبعید) بود (فصل ۱ آیه ۱۰)
دوم. سپس در آسمان بود:” ناگهان روح خدا مرا فرو گرفت و من خود را در آسمان دیدم. وه که چه با شکوه بود” (فصل ۴ آیه ۲)
سوم. روح خدا، یوحنا را به بیابان برد (فصل ۱۷ آیه ۳)
چهارم. روح خدا، یوحنا را بر روی قله بلندی برد (فصل ۲۱ آیه ۱۰)
در روح بودن یعنی روح القدس رویایی به او می دهد و در آن رویا اوضاع و وقایعی را نشان داد که یوحنا با چشمان انسانی قادر به مشاهده آن ها نبود.
پطرس نوشت که تمام پیشگویی های درست، از روح القدس نشأت می گیرد:”هیچیک از پیشگویی های کتاب مقدس از فکر خود انبیاء تراوش نکرده، بلکه روح القدس در وجود آنان قرار گرفت و حقیقت را به آن ها عطا می کرد تا بازگو نمایند” ( دوم پطرس فصل ۱ آیات ۲۰- ۲۱).
نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ