اگر مسیح اختیار آسمان و زمین را دارد چرا می گوید من این اختیار را ندارم که بگویم چه کسی در دست راست یا چپ من بنشیند؟ (متی فصل ۲۰ آیه ۲۳)

image_pdfimage_print
اگر مسیح اختیار آسمان و زمین را دارد چرا می گوید من این اختیار را ندارم که بگویم چه کسی در دست راست یا چپ من بنشیند؟ (متی فصل ۲۰ آیه ۲۳)
اگر مسیح اختیار آسمان و زمین را دارد چرا می گوید من این اختیار را ندارم که بگویم چه کسی در دست راست یا چپ من بنشیند؟ (متی فصل ۲۰ آیه ۲۳)

مخالفان مسیحیت ادعا می کنند که مسیح مدعی شده اختیار آسمان و زمین را دارد (متی فصل ۲۸ آیه ۱۸)، اما به مادر یعقوب و یوحنا می گوید:”من این اختیار را ندارم که بگویم چه کسی در دست راست یا چپ من بنشیند” (متی فصل۲۰ آیه ۲۳). مخالفان می پرسند:”کدام سخن عیسی را باور کنیم اینکه اختیاری ندارد یا تمام اختیار آسمان و زمین به او داده شده است؟”

مطابق گزارش متی (فصل ۲۰ آیات ۲۰- ۲۸)، مادر یعقوب و یوحنا، دو پسر خود را نزد عیسی آورد و از او خواهش کرد:”وقتی در ملکوت خود، بر تخت سلطنت نشستید، اجازه بفرمایید یکی از پسرانم در دست راست و دیگری در دست چپ شما بنشیند.” عیسی در جواب گفت:”تو نمی دانی چه می خواهی؟”

مطابق گزارش متی (فصل ۲۷ آیه ۵۶)، مادر یعقوب و یوحنا وقتی عیسی را مصلوب کردند، در پای صلیب بود. برخی از کارشناسان کتاب مقدس معتقدند که او خواهر مریم، مادر عیسی بوده است. شاید رابطه خویشاوندی نزدیک موجب شد که او این درخواست جاه طلبانه را برای پسرانش از عیسی بکند.

نشستن بر دست راست و دست چپ، نشانه قدرت و شهرت بود.
یعقوب، یوحنا و مادرشان تعلیم قبلی عیسی درباره پاداش (فصل ۱۹ آیات ۱۶- ۳۰) و زندگی جاودانی (فصل ۲۰ آیات ۱- ۱۶) را درک نکرده بودند. مسیح در فصل ۱۹ آیه ۲۸ فرمود:”وقتی من در آن دنیا جدید بر تخت بنشینم، شما شاگردان من نیز بر دوازده تخت نشسته، دوازده قبیله اسرائیل را داوری خواهید کرد.” این پاداش پس زمینه ای از درخواست مادر یعقوب و یوحنا بود. شاگردان با شنیدن این پیشنهاد یعقوب و یوحنا و مادرشان، سخت رنجیدند (آیه ۲۴). زیرا این درخواست، مقام یعقوب و یوحنا را از سایر شاگردان در وضعیت برتر قرار می داد. در حالی که مسیح هرگز به این نکته اشاره نکرده بود که کسانی که در سمت چپ و راست او بنشینند، برتر از سایر شاگردان خواهند بود!

مسیح از یعقوب و یوحنا پرسید:”آیا می توانید مانند من متحمل رنج و عذاب بشوید؟” آن ها جواب دادند:” بله، می توانیم.”

شاید پاسخ مثبت برادران ناشی از تعصب بود تا آگاهی. آن ها نمی فهمیدند که قبل از زندگی در جلال ملکوت خدا، با چه رنج و عذابی روبرو خواهند شد. مثلا مسیح باید با رنج صلیب روبرو می شد. آنان خواهان تاج پادشاهی بدون رنج و عذاب صلیب (مشکلات و جفا و آزار اذیت از سوی مخالفان مسیحیت) بودند. به یاد آورید وقتی مسیح در باغ جستسیمانی غرق غم و اندوه بود، یعقوب و یوحنا به جای دعا، خوابیده بودند (فصل ۲۶ آیات ۳۷- ۳۸ و ۴۰، ۴۳). و وقتی مسیح دستگیر شد، گریختند (فصل ۲۶ آیه ۵۶).

عیسی به آن ها اطمینان بخشید که در واقع آن ها از جام او خواهند نوشید. بعدها، یعقوب را به خاطر ایمانش به قتل رساندند و یوحنا را به جزیره پطموس تبعید کردند. تحول عمیق یعقوب و یوحنا از روز پنطیکاست (تاسیس کلیسا) آغاز شد. در آن روز، روح القدس قدرت مافوق طبیعی به شاگردان مسیح داد. آنان به افراد شجاع و بی باک و به عطایای روحانی مانند تعلیم و شفا دادن مجهز شدند (اعمال رسولان فصل ۱ آیه ۸، فصل ۲). نتایج عملکرد روح القدس در شاگردان مسیح فوق العاده شگفت انگیز بود.

سپس عیسی به تثلیث (پدر، پسر و روح القدس) اشاره فرمود. او توضیح داد که او خدای پدر در این مورد تصمیم خواهد گرفت. او پاداش های عالی را به کسانی خواهد داد که علی رغم مشکلات و سختی ها، به مسیح وفادار ماندند. پدر، پسر و روح القدس هرکدام وظایف مستقلی را بر عهده دارند. آفرینش نمونه بارزی است: کتاب مقدس از خدای پدر به عنوان طراح عالم هستی یاد کرده (اعمال رسولان فصل ۴ آیه ۲۴)، خدای پسر، جهان را آفرید (یوحنا فصل ۱ آیه ۳) و روح القدس نیز مقدمات کار آفرینش را برای نظم و مقصودی که خدای پدر در شش دوران بعدی پدید می آورد، آماده می کرد (پیدایش فصل ۱ آیه ۲).

مسیح به قانون ملکوت خدا اشاره کرد:”در این دنیا، حکمرانان بر مردم ریاست می کنند و به زیردستان خود دستور می دهند. ولی شما چنین نباشید. اگر کسی از شما می خواهد در میان شما از همه بزرگ تر باشد، باید خدمتگزار همه باشد. اگر می خواهد مقامش از همه بالاتر باشد، باید غلام همه باشد. من که مسیحم، نیامدم تا به من خدمت کنند. من آمده ام تا به مردم خدمت کنم و جانم را در راه نجات بسیاری فدا سازم.” (آیات ۲۵- ۲۸).

مسیح روش جدیدی از رهبری را توصیف کرد: به جای بهره کشی، به مردم خدمت کنیم. رهبر واقعی برای دیگران ارزش قائل می شود و روحیه فداکاری دارد.

مسیح نمونه کامل خدمت متواضعانه است. تمام هدف او از آمدن به زمین، خدمت و فدا کردن جانش برای نجات بشر از قلمرو گناه بود. فکر کردن به این نکته که خداوند در آخور متولد شد و با فروتنی بر صلیب مصلوب شد، شگفت انگیز است. عظمت او در عمق فروتنی و تواضعش ظهور نمود. زندگی مسیح، الگویی است برای ما.

بنابراین، هر شخص آرزوی بزرگی دارد و می خواهد اول شود، باید به یک خادم فروتن تبدیل شود.

نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ

اشتراک گذاری :

About آشنایی با مسیحیت

کسی‌که همهٔ این چیزها را تصدیق می‌كند، می‌گوید: «آری! من بزودی می‌آیم!» آمین! بیا ای عیسی، ای خداوند! فیض عیسی خداوند با همهٔ شما باد، آمین!

View all posts by آشنایی با مسیحیت →

دیدگاهتان را بنویسید