آیا یوشع توانست اورشلیم را تسخیر کند؟

image_pdfimage_print
آیا یوشع توانست اورشلیم را تسخیر کند؟
آیا یوشع توانست اورشلیم را تسخیر کند؟

مخالفان مسیحیت می گویند که کتاب مقدس ادعا می کند یوشع شهر اورشلیم را تسخیر کرد (یوشع فصل ۱۰ آیات ۲۳ و ۴۰)، در حالی که در فصل ۱۵ آیه ۶۳ می خوانیم که اورشلیم اشغال نشد و هنوز قبایل غیریهودی در آن شهر زندگی می کردند. مخالفان مدعی اند که این نکته نیز یکی از تضادهای کتاب مقدس است.

ابتدا بایستی متن یوشع فصل دهم را مطالعه نمائیم. به طور اجمالی این فصل را بررسی می کنیم:

انعقاد قرارداد صلح میان جبعونی ها و قوم اسرائیل، خشم پادشاهان جنوب سرزمین کنعان (فلسطین/اسرائیل امروزی) را برانگیخت. پنج پادشاه با یکدیگر ائتلافی را بر علیه جبعون تشکیل دادند. رهبری این ائتلاف را پادشاه اورشلیم به عهده داشت. ساکنان جبعون از یوشع تقاضای کمک نظامی کردند. به موجب قرارداد منعقده، قوم اسرائیل مجبور به پاسخگویی و اقدام به جنگ بر علیه ائتلاف دشمن بود.

یوشع سپاه خود را پس از یک راهپیمایی اجباری شبانه به مسافت ۴۲ کیلومتر به نزدیکی دشمن رساند و ناگهان حمله کرد. خداوند از قوم اسرائیل حمایت کرد و با بارش تگرگ هایی که وزن سنگینی داشتند، تلفات انسانی به ائتلاف وارد نمود. هم چنین خداوند غروب را به تاخیر انداخت تا روز طولانی شود و یوشع و سپاهیانش بتوانند قبل از تاریکی شب، اتلاف دشمن را شکست داده و کاملا منهدم سازند.

پنج پادشاه به غاری پناه بردند، اما مخفیگاه آنان شناسایی شد و همگی کشته شدند.

در فصل دهم نمی خوانیم که اورشلیم به تصرف سپاه یوشع درآمد. ائتلاف دشمن به رهبری پادشاه اورشلیم در بیابان تجمع کرده بودند (فصل ۱۰ آیه ۵). بنابراین جنگ و گریز در صحرا و خارج از شهرها رخ داد. یوشع بعد از شکست ائتلاف دشمن، به تدریج شهرهای آنان را تسخیر کرد (یوشع فصل ۱۰ آیات ۲۹ به بعد).

تاکتیک مخالفان مسیحیت آن است که وانمود می کنند شهرها از جمله اورشلیم به تسخیر سپاه یوشع درآمد، اما در فصل ۱۵ آیه ۶۳ ادعا می شود که این شهر به طور کامل تصرف نشد! چنین ادعایی برای کسانی قابل باور است که بدون مطالعه کتاب یوشع، فقط به توضیحات نادرست مخالفان توجه نشان می دهند.

نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ

اشتراک گذاری :

About آشنایی با مسیحیت

کسی‌که همهٔ این چیزها را تصدیق می‌كند، می‌گوید: «آری! من بزودی می‌آیم!» آمین! بیا ای عیسی، ای خداوند! فیض عیسی خداوند با همهٔ شما باد، آمین!

View all posts by آشنایی با مسیحیت →

دیدگاهتان را بنویسید