دعا و روزه
۲۰۷ – دعا چیست ؟
دعا رابطه و مشارکت با خداست . دعا نوعی مزیت و امتیاز است که خدا به قدیسین خود عطا می کند تا به وسیله این ارتباط تنگاتنگ عالم روحانی و معنوی را تحت تاثیر قرار دهند .
۲۰۸ – “ارتباط” به چه معناست ؟
ارتباط جریان دو طرفه برقراری اطلاعات می باشد. بر خلاف اعلان و اعلام ، که یک طرفه می باشند . دعا طریقه یک طرفه اعلام و یا معرفی چیزی نیست . بلکه ارتباط دو طرفه با خداست . ما با خدا صحبت می کنیم و او می شنود . خدا با ما سخن می گوید و ما می شنویم.
۲۰۹ – مزایای دعا چیست ؟
الف . خدا سرمد و نا محدود است . خدا آگاه به همه چیز و قادر مطلق است. خبری وجود ندارد که او از پیش از آن آگاه نبوده باشد . ولی او مشتاق مشارکت با ماست .
اول قرنتیان باب ۱ آیه ۹
ب . خدا از طریق دعا امتیاز تغییر نتیجه حوادث را به ایمانداران عطا میکند .
یعقوب باب ۵ آیه ۱۶
پیدایش باب ۱۸ آیه ۲۰-۲۹ و ۳۲ -۳۳
ج . خدا امتیاز آغاز ایمانی را به ما می بخشد ، توانایی واقع شدن آنچه وجود ندارد .
متی باب ۷ آیه ۷-۸
یقوب باب ۴ آیه ۲
۲۱۰ – خدا چگونه دعایی از ما می خواهد ؟
وقتی شاگردان و حواریون مسیح این سوال را مطرح کردند ، مسیح دعای ربانی را به آنان آموخت . نام اصلی این دعا ، دعای حواریون است .زیرا مسیح آن را به عنوان دعای پایه ای تعلیم داد .
لوقا باب ۱۱ آیه ۱-۴
۲۱۱ – فرم های مختلف دعا کدامند ؟
۱. پرستش و ستایش
۲. شکر گذاری
۳. تضرع و استدعا
۴. توبه
۵ . شفاعت
۶. ریاضت و رنج
۲۱۲ – دعای پرستش و ستایش چیست ؟
الف. وقتی با قلبی سرشار از حمد به حضور خدا می آییم و او را مجد می گوییم .در دعای پرستش اهمیت حضور او را در زندگی خود بیان میکنیم .
ب . دعای پرستش راه ورود به صحن و حضور خدا می باشد .
مزامیر باب ۳۴ آیه ۱-۳
لوقا باب ۱۱ آیه ۲
۲۱۳ – دعای شکر گزاری کدام است ؟
دعایی است که در آن از خدا و همه آنچه او برایمان انجام داده قدر دانی می کنیم . این دعا مروریست بر برکات خدا و مداخلات او که سبب برکت ما شده است .
مزامیر باب ۱۰۵ آیه ۱
افسسیان باب ۱ آیه ۱۶
افسسیان باب ۵ آیه ۱۹- ۲۰
۲۱۴ – دعای تضرع و استدعا کدام است ؟
لغت استدعا به معنای درخواست قلبی می باشد . وقتی تقاضای خود را به حضور خدا می آوریم برای خود یا دیگری . خدا ما را تشویق میکند تا برای نیاز های خود به او رجوع کنیم. او از بر آوردن نیازهایمان خشنود می شود .
لوقا باب ۱۱ آیه ۳-۴
فیلیپیان باب ۴ آیه ۶
متی باب ۷ آیه ۱۱
۲۱۵ – برای دریافت و خواسته خود جواب دعا به چه چیزی نیاز است ؟
الف . ایمان. یک بار دیگر، وقتی ایمان ما فیض خدا را لمس میکند ، قادر به دریافت برکات از خدا خواهیم بود .
یعقوب باب ۱ آیه ۵-۸
ب. خواسته ما بایستی بر اساس انگیزه پاک باشد . اگر به انگیزه غرور های شخصی و یا وسوسه های جسمانی دعا کنیم ، بی نتیجه است .
یعقوب باب ۴ آیه ۳
۲۱۶ – “دعا تا عمق ” به چه معناست ؟
الف .اغلب جواب دعا را فورا دریافت نمی کنیم. دلایل بسیاری برای تاخیر والزام صبر ما وجود دارد . اغلب نبردی در عالم روحانی وجود دارد که دریافت جواب را کند میکند .
ب . در این گونه مواقع به جای اینکه دست از دعا برداریم ، باید دست به دعا تا عمق نماییم . تا حدی که یا افکار خدا را دریافت کنیم یا اینکه یوغ این دعا از ما برداشته شود . چون در آن صورت است که می فهمیم که دعای ما بر آورده می شود. جنگ های روحانی بایستی نخست در قلمرو روحانی پیروزی حاصل کنند تا قادر به مشاهده جسمانی آن شویم .
ج . وقتی دعا تا عمق را انجام دادیم ، در پیروزی روحانی قضیه میدانیم که دعای ما در آسمان برآورده شده است و نتیجه و جواب آن در راه میباشد . پس دعای ما به دعای شکر گذاری و پرستش مبدل میشود . تداوم ، فضیلتی است که خدا از ما می خواهد ، هم در در سفر روحانی ما ن و هم در دعاهای مان .
دانیال باب ۱۰ آیه ۱۲-۱۴
لوقا باب ۱۸ آیه ۱-۸
۲۱۷ – دعای توبه چیست ؟
پس از توبه از اعمال مرده و دریافت تولد دوباره ، همچنان نیاز به توبه و دعای توبه باقی می ماند . در طول زندگی بار ها در جلب رضایت خدا شکست میخوریم .گناه همیشه سدی بین ما و خدا ایجاد می کند و این دعا ی توبه ا ست که رابطه ما را با خدا دوباره مستحکم می کند .
رومیان باب ۳ آیه ۲۳
لوقا باب ۱۱ آیه ۴
اول یوحنا باب ۱ آیه ۹
۲۱۸ – دعای شفاعت چیست ؟
لغت شفاعت به معنای وساطت و میانجیگری می باشد . دعای شفاعت هنگامیست که به خاطر کسی به حضور خدا میرویم .در اینگونه دعا خویشتن را در جای فرد مورد نظر قرار داده ، انگار که خود در آن نیاز قرار داریم. این نوع دعا شباهت به دعای تضرع دارد با این تفاوت که دعای تضرع شدید تر و سخت تر است.
رومیان باب ۸ آیه ۲۶-۲۷
اول تیموتاوس باب ۲ آیه ۱-۲
۲۱۹ – دعای ریاضت چیست ؟
صورتی از دعا ی شفاعت است که موجب تولد چیزی در خدا می شود . و شدید ترین شکل دعاست .
اشعیا باب ۲۱ آیه ۲-۳
قلاتیان باب ۴ آیه ۱۹
کلسیان باب ۴ آیه ۱۲
لوقا باب ۲۲ آیه ۴۲-۴۴
عبرانیان باب ۵ آیه ۷
۲۲۰ – آیا هر دعای ما باید شامل همه انواع دعا باشد ؟
خیر . در زندگی روحانی خود از انواع متفاوت دعا استفاده میکنیم. ما دعای خود را با پرستش و ستایش و شکرگزاری آغاز میکنیم زیرا که کلید ورود ما به صحن های مقدس خداست .
مزامیر باب ۱۰۰ آیه ۴
۲۲۱ – وضعیت های بدنی متفاوت در موقع دعا کدامند ؟
چهار فیگور متفاوت و متداول را در انجیل می یابیم . ایستادن .زانو زدن . تعظیم یا به رو افتادن . بلند کردن دستها به سوی خدا.
اینکه در موقع دعا در چه حالتی قرار داریم اهمیت خاصی ندارد .آنچه مهم است حالت قلبی ماست . دعای مرد فروتن در ماشینش زودتر از دعای مرد مغروری که زانو زده است در صحن های خدا شنیده میشود.
مرقس باب ۱۱ آیه ۲۵
اعمال رسولان باب ۷ آیه ۶۰
متی باب ۲۶ آیه ۳۹
اول تیمو تاوس باب ۲ آیه ۸
۲۲۲ – آیا خدا همیشه دعای ما را می شنود ؟
گاهی گناه موجب مسدود شدن راه رسیدن دعاهای ما به خدا می شود . دعای متواضعانه و توبه همیشه به گوش خدا میرسد .
مزامیر باب ۶۶ آیه ۱۸
امثال سلیمان باب ۲۸ آیه ۹
اول پترس باب ۳ آیه ۷
۲۲۳ – آیا خدا همیشه به دعاهای ما پاسخ میدهد ؟
بله. خدا همیشه به دعاهای ما پاسخ میدهد هر چند پاسخ او همیشه بلی نیست . گاهی پاسخ “نه ” و گاه “صبر کن ” میباشد. به عنوان مثال اگر دعای ما در جهت مخالف اراده خدا و کلام او باشد ، نمیتوان انتظار پاسخ مثبت از سوی خدا را داشت .
دوم سموییل باب ۱۲ آیه ۱۶-۱۸
دوم قرنتیان باب ۱۲ آیه ۷-۹
۲۲۴ – سه راه پیوستن در دعا کدامند ؟
دعای شخصی ، دعای متحد ، دعای مشترک
۲۲۵ – دعای شخصی به چه معنیست ؟
دعای شخصی دعا یی می باشد که مسائل شخصی ما را در بر میگیرد ، از قبیل سفر روحانی ما ، مسائل خانوادگی ، شغلی ، سلامتی ، آرزو ها و غیره . این دعا باید قسمتی از رازگاهان روزمره ما ایمانداران باشد .
متی باب ۶ آیه ۵-۶
لوقا باب ۱۱ آیه ۳-۴
۲۲۶ – دعای متحد کدام است ؟
دعای متحد زمانیست که دو یا چند نفر با توافق و همدلی در موردی دعا می کنند . اصل اتحاد در حضور خدا خاص است . ما در انجیل مشاهده میکنیم که مسیح شاگردان را دو به دو در اتحاد برای بشارت کلام به نقاط مختلف میفرستاد.
تثنیه باب ۱۹ آیه ۱۵
متی باب ۱۸ آیه ۱۶
متی باب ۱۸ آیه ۲۰
تثنیه باب ۳۲ آیه ۳۰
لوقا باب ۱۰ آیه ۱
۲۲۷ – دعای مشترک کدام است ؟
در این گونه دعا تمرکز ما بر نیاز جمعی و جماعت است ، نه فقط یک فرد خاص . در جلسات دعای کلیسایی بایستی هماهنگ با موضوع تعیین شده دعا کنیم . بسیاری از افراد دچار اشتباه شده و به هنگام دعای مشترک ، مشغول به دعای شخصی می شوند .
اعمال رسولان باب ۴ آیه ۳۱-۳۲
۲۲۸ – از کدام سه طریق وارد دعا میشویم ؟
ما میتوانیم از طریق فکر و ذهن خود ، از طریق روح و از طریق کتاب مقدس دعا کنیم. وقتی با ذهن دعا میکنیم ، با فهم و آگاهی خود با خدا سخن می گوییم . وقتی در روح دعا میکنیم ، چه به زبان معمولی خود و یا چه به زبانها ، این دعا تحت کنترل خداست . همچنین میتوانیم با آیه های انجیلی دعا کنیم.
اول پطرس باب ۴ آیه ۷
اول قرنتیان باب ۱۴ آیه ۱۵
یهودا باب ۱ آیه ۲۰
۲۲۹ – دعا به وسیله کتاب مقدس به چه معنی است ؟
الف . وقتی در دعا از آیه های کتاب مقدس استفاده میکنیم و هدف تنها تکرار کلام خدا نیست بلکه این آیه ها چارچوب دعای ما می شوند .
ب. استفاده از آیات در دعا مزیت دیگری نیز دارد و آن این است که موجب تعمق و تفکر در کلام خدا می شود .همانطور که کلام میگوید ” ایمان از شنیدن کلام خدا مستحکم می شود .” . پس از طریق اینگونه دعا ها کلام خدا قوت تازه ای در روح ما پیدا می کند
ج . چون کلام خدا در انجیل به الهام روح القدس نوشته شده است ، پس اینگونه دعا ی ما موافق با اراده و روح خدا خواهد بود .
۲۳۰ – آیا استفاده از دعا های نوشته شده جائز و مفید است ؟
اینگونه دعا ها ممکن است بسیار زیبا و عمیق باشند . ما از اینگونه دعا ها در مراسم ازدواج ، تشریفات خاص و یا مراسم یادبود و خاک سپاری استفاده میکنیم. اینگونه دعا ها را در دعای شخصی خود جای ندهید . استفاده از اینگونه دعا ها از این نظر خطر ناک می باشد که می توانند بعد روحانی دعای ما را به مراسم پوچ شریعتی مبدل نمایند . این نوع دعا ها به سادگی مبدل به اعمال مرده میشوند .
متی باب ۶ آیه ۷
۲۳۱ – روزه چیست ؟
روزه به منزله پرهیز از خوردن و یا نوشیدن به منظور تمرکز بیشتر یافتن بر خداوند است . هدف از روزه گرفتن ، ابراز خلوص در حضور خدا و یا مایل نمودن خدا به انجام کاری برایمان نیست . بلکه روزه راهیست برای هماهنگ شدن با خدا و اراده او . روشی که شنیدن صدای خدا و فهم آن را برایمان آسان می کند.
۲۳۲ – اقسام مختلف روزه کدامند ؟
الف. روزه کامل روزه ایست که در آن از خوردن غذا و نوشیدن حذر میشود. میتوان از خوردن و یا خوردن نوعی از غذا برای مدتی پرهیز کرد.
توجه : بدن انسان به طور معمول تا ۳-۴ روز گرسنگی و تشنگی ، قادر به بقاست .
متی باب ۴ آیه ۱-۳
ب . روزه ما میتواند پرهیز از فعالیت هایی باشد که ما از کنترل ما خارج شده و به نوعی ا سارت در آمده است . به عنوان مثال روزه تلویزیون وقتی که تمامی الویت ما را شامل می شود و ما را از معنویت دور میکند .
۲۳۳ – چرا روزه و دعا با هم ادغام شده هستند ؟
روزه ، معرفت به خدا را در ما تشدید میکند و همچنین اراده خدا را در موردی که به حضورش آورده ایم مکشوف مینماید . روزه و دعا ترکیبی قدرتمند و خارق العاده می باشد .
لوقا باب ۲ آیه ۳۶-۳۸
اشعیا باب ۵۸ آیه ۶
اعمال رسولان باب ۱۳ آیه ۲-۳
اعمال رسولان باب ۱۴ آیه ۲۳
تکالیف درس ۱۷
۱. چرا دعا نوعی مزیت است ؟
۲ . شش نوع مختلف دعا را نام ببرید .
۳ . دو شرط برای دریافت پاسخ دعا را بیان کنید .
۴ . دعا تا عمق را تشریح کنید .
۵ . سه جواب ممکن از سوی خدا را نام ببرید .
۶ . چرا روزه با دعا ادغام می شود ؟