ادعای دیگر مخالفان آن است که طبق شهادت پطرس، مسیح او را برگزید تا پیغام انجیل را به غیر یهودیان برساند (اعمال رسولان فصل ۱۵ آیه ۷).
مخالفان مسیحیت چنین نتیجه گیری می کنند که مسیح، پولس را برنگزید، بلکه خود پولس چنین ادعایی کرد! این ادعای مخالفان سئوالاتی را مطرح می کند: آیا واقعه ظهور مسیح به پولس در راه دمشق در مکانی خلوت و به دور از شاهدان عینی انجام شد؟ شاهدان کسانی بوده اند که با پولس در صدد دستگیری مسیحیان برآمده بودند. چرا تجربه ملاقات پولس با مسیح از نوع خاصی بود؟ چرا شاگردان مسیح خدمت پولس را تایید کرده بودند؟ (غلاطیان فصل ۱ آیات ۱۸- ۱۹ و فصل ۲ آیات ۱- ۹).
چرا پطرس درباره پولس چنین شهادت داد:”برادر عزیز ما “پولس” نیز با آن حکمتی که خدا به او داده است، درباره همین مطلب سخن گفته است. درک برخی از نوشته های او دشوار است و بعضی که اطلاع کافی از کتاب مقدس ندارند و وضع روحانی شان نیز ناپایدار است، آن ها را به غلط تفسیر می کنند. اما با این کار نابودی خود را فراهم می سازند” (دوم پطرس فصل ۳ آیات ۱۵- ۱۶).
زمانی که پطرس به کلیساها نامه می نوشت، نامه های پولس شهرت فراوانی داشت. توجه کنید که پطرس طوری از نامه های پولس سخن می گوید که گویی با “دیگر بخش های کتاب مقدس” در یک سطح هستند. کلیسای اولیه، نامه های پولس را الهام خدا می دانست.
از سوی دیگر، آیا هدف مسیح آن بود که فقط پطرس مسیحیت را گسترش دهد؟
مخالفان مدعی اند که پولس با تغییر و تحریف تعالیم عیسی، مسیحیان را فریب داد. این درحالی است که پولس چنین اظهارنظر می کند:”خدا شاهد است که این راه نجات که من بشارت می دهم، زاییده فکر و خیال انسانی نیست. زیرا خود عیسی مسیح مستقیما آن را بر من آشکار و مکشوف کرد. من آن را از هیچکس دریافت نکردم و از هیچ انسانی نیاموختم.” (غلاطیان فصل ۱ آیات ۱۱-۱۲).
تجربه توبه پولس استثنایی بود (اعمال رسولان فصل ۹ آیات ۱- ۹)
پولس شخصی است که مسیح را از نزدیک ملاقات کرد (اول قرنتیان فصل ۹ آیه ۱، اعمال رسولان فصل ۹ آیات ۳- ۱۸)
او تعلیم می داد که مسیح بر روی صلیب مرد و سپس زنده شده است (رومیان فصل ۶ آیه ۵)، انسان توسط مسیح از گناه رهایی می یابد (رومیان فصل ۵ آیات ۱۷- ۱۸).
شاگردان مسیح خدمت او را تایید کرده بودند (غلاطیان فصل ۱ آیات ۱۸- ۱۹ و فصل ۲ آیات ۱- ۹).
پولس صلاحیت خود را به قرنتیان و فیلیپیان هم ارائه داده بود (دوم قرنتیان فصل های ۱۱-۱۲ و فیلیپیان فصل ۳ آیات ۴- ۹).
نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ