این پرسش که تفسیر صحیح کتاب مقدس چیست و چگونه باید کلام را تفسیر کرد، پرسشی است که نیازمند پاسخی قابل قبول است. زمانی نیاز به پاسخی صحیح احساس می شود که می بینیم فرقه های بسیاری وجود دارند که ادعا می کنند از کتاب مقدس پیروی می کنند. همه آنها هم در تفسیر کتاب مقدس تفاوت های بسیاری دارند. من معتقدم که تنها روش معتبر برای یافتن پاسخ صحیح این پرسش این است که به سراغ خود کتاب مقدس برویم و ببینیم که خود کتاب مقدس درباره تفسیرش چه می گوید.
مسئولیت هر مسیحی در قبال تفسیر کلام خدا در دوم تیموتائوس ۲: ۱۵ آمده است. در آنجا می خوانیم:
دوم تیموتائوس ۲: ۱۵
“سخت بکوش که مقبول خدا باشی، همچون خدمتکاری که او را سببی برای شرمساری نیست و کلام حقیقت را بدرستی بهکار میبندد. “
“سخت بکوش که مقبول خدا باشی، همچون خدمتکاری که او را سببی برای شرمساری نیست و کلام حقیقت را بدرستی بهکار میبندد. “
کلام حقیقت همان کلام خداست. همانطور که آیه بالا به ما می گوید، ما در برابر خدا مسئولیم که کلامش را درست بکار ببندیم. واژه اصلی یونانی که در انجیل به “بدرستی به کار می بندد” ترجمه شده، واژه “اورتوتومونتا” می باشد. این واژه از صفت “اورتوس” به معنای “کاملاً صحیح و راست” و فعل “تومو” به معنای “شکل دادن” گرفته شده است. بنابراین، عبارت “کلام خدا را اورتوتومونتا کردن” یعنی “شکل دادن کاملاً صحیح کلام حقیقت” . حال اینکه خدا ما را خوانده تا کلامش را کاملاً صحیح شکل دهیم، بدین معناست که ما نمی توانیم دو یا سه نوع فرم دهی داشته باشیم و همه آنها صحیح باشند. تنها یک تفسیر از کلام خدا کاملاً صحیح است. برای فهمیدن راه رسیدن به این فرم دهی و یا تفسیر کاملاً صحیح، بیایید به دوم پطرس ۱: ۲۰ برویم. در آنجا می خوانیم:
“قبل از هر چیز، بدانید که هیچ وحی کتب مقدّس زاییده تفسیر خودِ نبی نیست. زیرا وحی هیچگاه به اراده انسان آورده نشد، بلکه آدمیان تحت نفوذ روحالقدس از جانب خدا سخن گفتند. “
ما قبلاً در مقاله “چه کسی نویشنده کتاب مقدس است و چه کسی آنرا نگاشته است؟ ” دیدیم که “نبوت کتاب” به معنای کل کتب یعنی تمام کتاب مقدس است. طبق آیه بالا هیچ چیز در کتب مقدسه زاییده تفسیر خود نبی نیست. حال از آنجایی که تفسیر خود نبی در کلام نفی شده، تنها راه ممکن برای تفسیری کاملاً صحیح این است که کتاب مقدس خودش، خودش را تفسیر کند. یا به عبارتی دیگر خود تفسیری کند. پس به ما این اجازه داده نشده که میان آیات برویم و تفاسیر خود را ارائه دهیم. در عوض اگر می خواهیم خود را نزد خدا مقبول نماییم، موظفیم تا تفاسیری که خود کلام از خودش ارائه می دهد را پیدا کنیم. بنابراین فقط و فقط این روش تفسیر کاملاً صحیح کلام خداست. نباید برای ما مهم باشد که آیا این تفسیر با مذهب و رسوم ما موافق است یا نه. چیزی که باید برای ما مهم باشد این است که مطالعه کنیم تا خود را از دیدگاهخدا مقبول سازیم و برای انجام این کار ها نیز باید در کلام خدا به دنبال تفسیر خودش باشیم و آنرا پیروی کنیم.