از این پس، کلیسای پروتستان در هلند با اداره مهاجرت (IND) برای بررسی ادعای «تغییر دین» از سوی متقاضیان ایرانی همکاری خواهد کرد.
اداره مهاجرت (ای.ان.د) همچنین از کلیسا درباره پرسشهایی که باید از متقاضیان درخواست پناهندگی پرسیده شود نظرخواهی کرده است.
ژاکلین وِیستسترات (Jacqueline Weststrate)، از بخش ارتباطات کلیسای پروتستان هلند (PCN) به «شبکه ایرانیان هلند» گفته است: «ما هیچ ایدهای نداریم که این کار، شمار متقاضیان با ادعای تغییر دین را افزایش یا کاهش خواهد داد. کلیسا تنها در تلاش است که اطلاعات درست و عمومی در اختیار اداره مهاجرت بگذارد تا این سازمان بتواند تصمیمهای دقیقتری بگیرد. اطلاعات ما صورت کلی خواهد داشت و بر مبنای پروندههای شخصی نخواهد بود.»
روزنامه هلندی «تلخراف» به نقل از «نِیدرلاندزِ داخبلاد» (Nederlandse Dagblad) نوشته است: «اداره مهاجرت در هلند همچنین قرار است برای بررسی چنین پروندههایی از همکاری نهادهای اجتماعی مانند سازمان پناهندگان، عفو بینالملل و سازمان همجنسگرایان یاری جوید.»
روزنامه تلخراف همچنین افزوده: «منابع کلیسایی پیش از این در قضاوت درباره چنین پروندههایی جدی گرفته نمیشدند».
به گزارش منتشره، مبشران مسیحی در کمپهای پناهندگی در هلند حضور فعالی دارند و تخمین زده میشود که حدود دو هزار ایرانی مسیحی شده در هلند زندگی میکنند. در شهر اپلدورن یک کلیسای ایرانی به نام «کورش» فعالیت دارد و در شهر آلمیره نیز مدتها یک شبکه تلویزیونی پارسیزبان برای ترویج مسیحیت فعال بود.
رضا، یک پناهنده ایرانی که حدود ده سال پیش در هلند به مسیحیت گرویده به شبکه ایرانیان هلند میگوید: «در هلند، کلیسا همیشه با اداره مهاجرت در رابطه با پروندههای ایرانیان در جدال بوده است. بارها نامههایی به IND فرستادهاند که به دلیل نبود آزادیهای مذهبی در ایران از بازگرداندن ایرانیان مسیحی شده ولی همکاری نداشته نامه نگاری می کرده به خاطر نبود آزادی های مذهبی به ویژه آنهایی که با کلیسا همکاری داشته اند. در بسیاری موارد کسانی که پروندههای درخواست پناهندگیشان بسته میشده به سراغ کلیسا می رفتهاند. البته برخی هم واقعن از روی اعتقاد و پس از دریاقت اقامت به مسیحیت گرویدهاند.»
خِیسچه ورکمان (Geesje Werkman) از بنیاد Kerk in Actie نیز به شبکه ایرانیان هلند میگوید: «راهی وجود ندارد که بتوان به درون قلب مردم نگاه کرد. ما تنها تلاش میکنیم تا با آنها صحبت کنیم و بتوانیم تصویر دقیقتری از شرایط داشته باشیم و به اداره مهاجرت منتقل کنیم.»
این مسئول پروژههای بنیاد Kerk in Actie افزود: «ما برای دیگر ادیان بزرگ مانند اسلام احترام فراوانی قایل هستیم و در تلاش برای تغییر دادن دین مردم نیستیم.»
پیش از این نیز در اجلاس نمایندگان کلیساهای هلند که در روز دوشنبه ۱۶ ژانویه ۲۰۱۲ ( ۲۶ دیماه ۱۳۹۰) در شهر اوترخت برگزار شد، شرکت کنندگان از مقامات دادگستری هلند که مسئول رسیدگی به پرونده های پناهندگی است، خواستند تا در مورد وضعیت پناهجویان مسیحی ایرانی دقت عمل بیشتری به کار ببرند.
آنها همچنین به دادگستری پیشنهاد کرده اند تا در صورت لزوم برای بررسی پرونده های پناهجویان مسیحی با آنها مشورت کنند.