قسمت دوم
در همان سال، اسمیت و کاؤدری به جنگلی رفتند و در بارۀ تعمید و آمرزش گناهان خود دعا کردند. طبق ادعای ایشان، وقتی دعا میکردند، یحیای تعمیددهنده بر آنان ظاهر شد و ایشان را به مقام کاهنی، مانند کاهن بودن هارون، منصوب کرد و به آنان گفت که چگونه تعمید بگیرند. بعدها پطرس و یعقوب و یوحنا نیز بر آنان ظاهر شدند و مقام کاهنیِ جدیدی به ایشان دادند، مقام مِلکیصِدِق را.
در ششم آوریل سال ۱۸۳۰، اسمیت کلیسای جدیدی را در نیویورک تأسیس کرد و نام آن را گذاشت “کلیسای عیسی مسیحِ مقدسینِ روز آخر”. با رشد این کلیسا که همان کلیسای مورمون است، مخالفت مردم شروع شد و مورمونها به ایالت میسوری رفتند. در آنجا بر اسمیت مکاشفه شد که “صهیون” (شهر موعود روحانی) در همان جا برقرار خواهد گردید و به همین دلیل، اعضای این کلیسا میبایست زمینهای زیادی در آنجا بخرند.
در سال ۱۸۳۳، پیروان اسمیت مکاشفات اولیۀ او را تحت عنوان “کتاب احکام” منتشر کردند. اما اسمیت این کتاب را در سال ۱۸۳۵ مورد تجدید نظر قرار داد و بسیاری از مکاشفات اولیه را یا حذف کرد یا تغییر داد!
مورمونها در اثر آزارهای مردم، از یک ناحیه به ناحیۀ دیگری در ایالت میسوری نقل مکان میکردند. بسیاری از آنان یا کشته شدند یا پراکنده گردیدند. سرانجام به ایالت ایلینوی رفتند. اسمیت در آنجا شهری زیبا بنا کرد به نام “نائووُو” (Nauvoo). اسمیت هم شهردار شهر بود، هم فرمانده لشکر خود، هم نامزد ریاست جمهوری آمریکا، هم نبی و هم مکاشفهدهندۀ کلیسای مورمون. اما مخالفت مردم روز بهروز شدیدتر میشد. اسمیت متهم بود به تعدد زوجات و اختلاس در داراییهای کلیسا. بالاخره، او و برادرش را دستگیر کردند و به زندان انداختند. پس از سه هفته، در ۲۷ ژوئن سال ۱۸۴۴، مردمِ خشمگین به داخل زندان ریختند و او و برادرش را کشتند.
بعد از اسمیت، شخصی به نام بریگهام یانگ (Brigham Young) که در زمان حیات اسمیت، مقام رسول را داشت، رهبری مورمونها را به دست گرفت. او عدهای از ایشان را به ایالت یوتا برد و صهیون جدیدی را که اسمیت گفته بود، در ماه ژوئیۀ سال ۱۸۴۷ در این ایالت بنا کرد، در حالی که اسمیت میگفت که طبق مکاشفۀ الهی، این صهیون میبایست در ایالت میسوری بنا شود. نام این صهیون جدید را گذاشتند شهر “سالت لِیک سیتی” (Salt Lake City). یانگ رهبری سختگیر بود. او در تمام زندگیاش، تعدد زوجات را رواج میداد. بعدها، تحت فشار حکومت مرکزی آمریکا، رهبران مورمونها مجبور شدند تعدد زوجات را ممنوع کنند و بگویند که این کار فقط در قلمروهای آسمانی قابل اجرا خواهد بود.
وقتی در سال ۱۸۳۰، اسمیت و پنج نفر از یارانش کلیسای مورمون را شروع کردند، هیچکس تصور نمیکرد که این فرقه امروز به چنین گسترشی دست یابد. کلیسای مورمون یا همان “کلیسای عیسی مسیحِ مقدسین روز آخر”، رو به رشد است، خصوصاً در ایالت یوتا و در حال حاضر ۹ میلیون عضو و ۴۵ هزار میسیونر در سراسر جهان دارد. دانشگاه بریگهام یانگ تخمین میزند که تا سال ۲۰۸۰، تعداد مورمونها به ۲۵۶ میلیون نفر برسد.
این خلاصهای بود از نحوۀ پیدایش فرقۀ مورمون.
این مطلب ادامه دارد
منبع: رادیو مژده