تأدیب در کتاب مقدس به چه معناست؟
تأدیب نوعی زحمت یا درد و رنج است که در نهایت ما را به سوی رشد و سعادت سوق میدهد.
والدین فرزندان خود را به منظور تربیت و تعلیم ایشان و برای داشتن زندگی بهتر مورد تأدیب قرار میدهند. و خداوند نیز به همین منوال قوم خود را مورد تربیت و تأدیب قرار میدهد. همه ما در شخصیت خود دارای ضعفها و کاستیهایی هستیم، و خداوند میخواهد آنها را برداشته و ما را کامل بسازد. از اینرو او اجازه میدهد تا ما متحمل زحمت و جفا شویم بدین منظور که ما را آزموده، و ایمان ما را تقویت و اشتباهات و خطاهای ما را اصلاح کند.
خود خداوند بدی یا وسوسه را به سراغ ما نمیفرستد. اما او به شیطان اجازه میدهد تا ما را وسوسه کند. بعلاوه گناهان خود ما سبب نازل شدن زحمت و سختی بر ما میشود
خداوند اسرائیلیها را در سراسر تاریخ عهد قدیم بارها و بارها مورد تأدیب قرار داد (خروج ۱۵: ۲۵-۲۷ و تفسیر آن مشاهده شود). اما اغلب آنها همچنان در مقابل خداوند به طغیان و سرکشی خود ادامه داده و تأدیب خداوند هیچ فایده و هیچ ثمری برای آنها نداشت.
هنگامی که خداوند ما را مورد تأدیب قرار میدهد، ما باید با شکر گزاری خود را تسلیم این تأدیب کنیم، زیرا یک چنین تأدیبی ثابت میکند که ما در واقع فرزندان خدا هستیم (عبرانیان ۱۲: ۵-۱۲؛ یعقوب ۱: ۲-۴؛ اول پطرس۱: ۶-۷)
منبع :ایمانداران