جمهوری اسلامی حیات خود را در پی اعتراضات مردمی در خطر دیده و مقامات مسئول شروع به هیاهو و سیاه نمایی و مظلوم نمایی به سبک همیشگی شان میکنند تا شاید خود را نجات دهند.
تظاهرات سراسری در ایران هفتمین روز خود را می گذراند و با وجود سرکوب شدید معترضان آنها همچنان به تظاهرات خیابانی ادامه می دهند. آنچه تظاهرات سراسری سال ۹۶ را از اعتراضات سال ۸۸ متفاوت می کند خط مشی مستقل معترضان و شعارهای آنها علیه حکومت و ساختار ولایت مطلقه فقیه است.
اما حکومت در برخورد با معترضان همچون همان سالها سرکوب را در دستور کار خودقرار داده و روش های تکراری برای بسیج کردن هواداران خود بکار میبرد.
اینبار هم با ندیده گرفتن اصل مطالبات و اعتراضات مردم تمام رسانه های حامی را به صف کرده تا ماجرایی شبیه عاشورای ٨٨ و توهین به حسین (امام سوم شیعیان) و پاره کردن تصویر خمینی راه اندازد.
اینبار اما حکومت با روشی تازه و مظلوم نمایی و آتش زدن امام زاده و قرآن سوزی این متد را پیاده کرده است.
افزون بر آن در تظاهرات ضد حکومتی، مردم که از روزهای نخست قویتر شده نه تنها شعار دینی سر نمی دهند بلکه چندین مورد حمله به حوزه های علمیه، دفتر نمایندگی ولی فقیه و دفتر امام جمعه گزارش شده و مردم رسمن شعار مرگ بر آخوند سر میدهند.
اما آتش زدن پرچم جمهوری اسلامی با واکنش نماینده مسیحیان در مجلس روبرو شده و او گفته آتش زدن پرچم ایران کار داعش است و کسی پرچم ایران را آتش می زند به همه ایران توهین میکند و کسی که ساختارشکنی و اغتشاش را جایگزین اعتراض و مطالبه میکند، فرهنگ غنی ایرانیان را زیر سؤال میبرد.
«یوتاتن بت کلیا» نماینده آشوریان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تسنیم اعتراضات به فساد و اختلاس ها را آشوب دانسته و گفته اعتقاد من صحبت کردن و اعتراض کردن حق هر انسانی است منتهی اعتراض باید برای اصلاح باشد نه اینکه با ساختارشکنی همراه باشد.
وی با بیان اینکه، هنجارشکنی با فرهنگ چندین هزار ساله ملت ایران سازگاری ندارد، افزود: دشمنان مردم ایران، می خواهند آبروی ملت ایران را در دنیا لکه دار کنند و اعتراض و مطالبه ملت ایران به وضعیت اقتصادی را به ساختارشکنی تبدیل کرده و از آن بهره برداری کنند. ملت ایران افتخارات بزرگی کسب کرده است و برخی ها از جمله سعودی ها می خواهند از مردم ایران انتقام بگیرند.
بت کلیا گفت: به نظرم باید دولت با مردم صریح باشد و هنگامیکه با مشکلات سخت مواجه میشود مشکل را با مردم در میان بگذارد که در این شرایط طبیعی است که ایرانیها اهل گفتوگو هستند و می تواند به یک نظر مشترک برای رفع مشکلات برسند؛ به نظر من امروز معترضین از اینکه عربستان سعودی و آمریکا میخواهد از آنها سوءاستفاده و بهرهبرداری کند عصبانی و ناراحت هستند؛ البته این معترضین نیستند که زمینه دخالت سعودی ها را فراهم کرده اند و این آشوب گران نفوذی هستند که مطالبه معترضین را از مسیر اصلی منحرف کرده اند.
مسیحیان ایران از آندسته اقلیتهای مذهبی هستند که بیش از عموم شهروندان در تبعیض قرار دارند که یکی از آنها همین آزادی فردی و حجاب اجباری است و تبعیضها در محیط کار چه در سازمان های دولتی و مشاغل رده بالا و چه در مشاغل و اصناف خصوصی خود را بروز داده است.
با این حال در روزهای گذشته «ژرژیک آبراهامیان» مواضع مستقل تری از دیگر نمایندگان اقلیت و حتی دیگر نمایندگان مجلس گرفت و گفت نباید در اعتراضات، کهریزک دوم تکرار شود.
کهریزک زندان مخوف پلیس تهران بود که در تظاهرات سال ٨٨ بازداشتی ها را به آنجا منتقل کردند و اکثر دستگیرشدگان ضرب و شتم و هم مورد تجاوز قرارگرفتند.