پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان برای دیداری رسمی شامگاه یکشنبه ۳ فوریه ۲۰۱۸ وارد ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی شد و از سوی شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و احمد الطیب، شیخ الأزهر مورد استقبال قرار گرفت.
«محبت نیوز»- مراسم استقبال رسمی از پاپ روز دوشنبه ۴ فوریه برگزار میشود و رهبر کاتولیکهای جهان پس از آن از مسجد و آرامگاه شیخ زاید دیدن خواهد کرد.
او همچنین روز سهشنبه در شهرک ورزشی شیخ زاید به نیایش خواهد پرداخت و پیشبینی میشود بیش از ۱۲۰ هزار نفر در این مراسم حضور یابند.
پس از فرود هواپیمای حامل پاپ، چند کودک با دستههای گل به استقبال او رفتند و او پس از سلام و احوالپرسی با استقبالکنندگان به همراه شیخ الازهر به محل اقامتش رفت.
رهبر آرژانتینی کاتولیکهای جهان گفت: “من نسبت به بحران انسانی یمن بسیار نگران هستم. مردم این کشور از جنگ طولانی خسته شدهاند و کودکان بسیاری از گشنگی زجر میکشند. فریاد این کودکان و والدینشان تا نزد خدا میرود.”
رهبر کاتولیکهای جهان روز یکشنبه در واتیکان و ساعاتی پیش از پرواز به سمت ابوظبی از طرفهای درگیر در یمن خواسته بود به شکل فوری برای رسیدن به تقویت توافقات موجود تلاش کنند تا با آرامش در شهر الحدیده، تا رساندن کمکهای انساندوستانه ممکن شود.
او گفت: «از همه طرفهای درگیر و جامعه جهانی درخواست میکنم به سرعت به تقویت احترام به توافقات موجود پرداخته و توزیع غذا و تلاش برای خدمت به مردم را تضمین کنند.»
همچنین پیش از سفر به امارات متحده عربی، پاپ در صفحه توئیتر خود نوشت: “من در این سفر خود را برادری در نظر میگیرم برای نوشتن دستجمعی صفحهای از گفتوگو و رسیدن جمعی به راههای صلح.”
دیدار پاپ از امارات متحده عربی ۳ روز به طول خواهد انجامید. دکتر احمد الطیب، شیخ الأزهر نیز برای دیدار و گفتگو با پاپ به پایتخت امارات متحده عربی آمد. شیخ الأزهر بنا به دعوت رسمی ولی عهد ابوظبی انجام شد، تا او و پاپ به شکل همزمان در ابوظبی حضور داشته باشند. امارات متحده عربی سال ۲۰۱۹ را «سال مدارا» نامید.
از سوی دیگر، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا ضمن استقبال از سفر پاپ فرانسیس به امارات، آن را یک لحظه تاریخی خواند.
وی افزود: سفر پاپ فرانسیس به امارات و برگزاری نخستین مراسم نیایش توسط وی در این کشور، صلح و تفاهم بین دو دین بزرگ جهان را ارتقا میبخشد.
سفر پاپ به امارات متحده عربی اولین سفر یک رهبر کاتولیکهای جهان به شبهجزیره عربی، است.
حدود یک میلیون مسیحی که اغلب آنان کارگران خارجی هستند در امارات متحده عربی زندگی میکنند و در مجموع این کشور اسلامی دارای هشت کلیساست.